2/02/09

Roslin korban bulan madu tumpu Seluruh England


MUHAMMAD Roslin Hashim dan pasangannya, Faizah Mohamad selamat disandingkan di Taman Puchong Perdana, semalam.

KUALA LUMPUR - Jaguh badminton negara, Muhammad Roslin Hashim mengorbankan bulan madu untuk memberi tumpuan kepada persiapan menghadapi Kejohanan Seluruh England, 3-8 Mac ini.
Menurut Roslin, 2009 merupakan tahun terakhirnya sebagai pemain badminton dan dia mahu menutup kariernya dengan satu kejuaraan terbaik.
Semalam, Roslin, 34, menamatkan zaman bujangnya dengan gadis pilihan dari Puchong, Faizah Muhammad, 31, yang telah dikenali sejak dua tahun lalu.
Bagi Roslin, Faizah adalah anugerah yang melengkapkan hidupnya tetapi dia terpaksa melupakan impian untuk berbulan madu dalam masa terdekat kerana perlu segera kembali ke gelanggang untuk menghadapi Seluruh England.
"Saya mahu berhabis-habisan pada Seluruh England kali ini kerana ia adalah penampilan terakhir saya. Sebenarnya, saya sudah buat keputusan bahawa 2009 adalah tahun terakhir saya dan saya mahu bersara selepas ini.
"Walaupun sibuk menguruskan perkahwinan sepanjang bulan ini tetapi saya sentiasa adakan masa berlatih, malah, dua tiga hari sebelum balik ke Kelantan, saya tetap turun berlatih.
"Saya mahu menutup karier dengan sesuatu yang akan dikenang. Kata orang, biarlah saya tamatkan karier dengan cara yang bermaruah,'' kata bekas pemain No. 1 dunia itu.
Bagi Roslin, status baru sebagai suami tidak langsung membebankan, sebaliknya ia adalah tanggungjawab baru yang akan mendorongnya untuk lebih bekerja keras.
Ditanya tentang rancangan selepas bersara, pemain Nusa Mahsuri itu berkata, dia mahu menjadi jurulatih, sama ada ada bersama kelab atau menyertai Persatuan Badminton Malaysia (BAM).

Ini adalah keratan akhbar dari Utusan Online untuk tujuan dokumentasi. Pautan Perkahwinan: Majalah.Dompas.net, Dompas Network, Guided-Info.com, Artikel Sentral,Catatan Sekilas, Perkahwinan, Tokoh, Usahawan Maya, Cyber Ilmu, Riau, Banners to click!, My Biz Online, i-Chargezeromax.com, Manggis.info.