25/11/08

"Aku ceraikan kau... TQ... selamat berjaya."


Nasrizal Ngasri (Bell), 28, mengirim SMS "Aku ceraikan kau... TQ... selamat berjaya."
kepada isterinya, Nur Farhana Mahamad Fauri (Syasya), 26, pada 22 Oktober lalu kira-kira pukul 3 petang.

Kemudian, lafaz cerai yang dilakukan melalui SMS itu disahkan oleh Hakim Syarie Mohd. Yunus Mohamad Zin dan jatuh talak satu kali pertama.

Keputusan itu dibuat di Mahkamah Rendah Syariah Wilayah Persekutuan selepas mendengar penjelasan Nasrizal yang lebih dikenali dengan nama Bell dan Nur Farhana atau Syasya.

Bell telah menghantar SMS tersebut kepadanya pada 22 Oktober lalu dan pada ketika itu dia berada di rumah manakala Bell di lokasi penggambaran, demikian menurut Syasya.

Bell memberitahu mahkamah punca SMS itu dihantar, semuanya salah faham kerana ada orang memberitahu Nur Farhana ternampak Bell di suatu tempat dan bukannya menjalani penggambaran.

Akibatnya, kedua-dua pasangan itu bergaduh melalui SMS sehinggalah Bell mengirimkan SMS cerai.Hakim bertanya kepada Sasya, apa yang Bell lakukan selepas itu? Sasya memberitahu, Bell menghubunginya dan bertanya sama ada menerima kiriman SMS itu atau tidak. Syasya menjawab, ada.

Bell kemudian memberitahu kemungkinan orang yang dilihat itu adalah pelanduk dua serupa dengan berkata: "Banyak sangat kembar saya."

Ketika di luar mahkamah, Bell yang tertidur ketika hakim memanggil kesnya sehingga dikejutkan oleh Syasya memberitahu pemberita, dia mengakui kesilapannya itu dan ia merupakan pengalaman dan pengajaran buat dirinya.
Berita ini disunting daripada Kosmo! Online untuk tujuan dokumentasi. Pautan Perkahwinan: Majalah.Dompas.net, Dompas Network, Guided-Info.com, Artikel Sentral,Catatan Sekilas, Perkahwinan, Tokoh, Usahawan Maya, Cyber Ilmu, Riau, Banners to click!, My Biz Online, i-Chargezeromax.com, Manggis.info.